Tips thuiswerkplek

Thuiswerktips

Veel mensen werken momenteel vanuit huis. Onze therapeuten geven tips voor een gezonde houding

Heel wat mensen in Nederland werken momenteel vanuit huis, in navolging van het advies van RIVM. Denkt u goed aan uw houding? Tips hierbij van onze fysiotherapeut zijn: 
 

  • Zorg voor een nette en opgeruimde werkplek met voldoende ruimte om u heen.
  • Beweeg regelmatig tussendoor. U kunt oefeningen doen om uw schouders los te rollen, maar ga ook bij uw beeldscherm vandaan en ga lekker een stukje wandelen buiten. Voor mensen die 8 uur per dag achter een beeldscherm werken geldt elk half uur bij uw beeldscherm weg.
  • Doe tussendoor aan kantoorgym om uw lijf te ontspannen: naast het losmaken van uw schouders, draai regelmatig met uw hoofd, kijk om de 20 minuten beeldschermkijken 20 seconden in de verte, strek uw armen boven uw hoofd weg, draai met uw polsen, draai met uw romp. Kantel uw bekken, span uw bilspieren aan en ontspan weer, hef een voor een uw benen en beweeg wat met uw voeten. 
  • Zit u langer dan 2 uur achter een laptop gebruik dan een laptopstandaard. Wissel zittend en staand werken op uw beeldscherm af. De gewenste instellingen vindt u in de afbeelding hieronder. 
  • Zorg voor een actieve zithouding. Dit kunt u creëren door bijvoorbeeld een kussen of handdoeken onder uw billen te leggen. U kunt ook uw stoel vervangen voor een oefenbal!
  • Ga met uw rug naar het licht toe zitten zodat u er niet recht in kijkt als u aan het werk bent.

    Juiste computer houding - Tips Fysiotherapeut

     

Naar boven

Naar nieuwsarchief


Contact
Gezondheidscentrum Helvoirt: Fysiotherapie en meer
Broekwal 64
5268 HD Helvoirt0411-650080

info@gchelvoirt.nl
Routebeschrijving

Copyright 2020 - Gezondheidscentrum Helvoirt