Sportgerichte fysiotherapie in Helvoirt

Sportgerichte Fysiotherapie

Sportgerichte fysiotherapie

Bij Gezondheidscentrum Helvoirt bent u ook welkom voor sportgerichte fysiotherapie, waarbij het niet uitmaakt met welk doel u sport. Of u nu sport om de conditie te verbeteren of om gewicht te verliezen, een recreatieve sporter bent, een wedstrijdsporter, een beginnende, getalenteerde of topsporter, iedereen die sportgerichte therapie nodig heeft kan in onze praktijk terecht. Naast onze individuele behandelruimte beschikken wij in ons centrum ook over een modern ingerichte trainingsruimte. Hier kunnen wij op elk niveau en in elke fase van herstel een passend behandelprogramma inzetten.
 

Sport(gerichte) fysiotherapie houdt zich bezig met het voorlichten, genezen en preventief behandelen van sporters. Een sporter vraagt meer van zijn lichaam en hierop worden tijdens het sporten krachten uitgeoefend die vele malen groter zijn dan krachten die ervaren worden in het dagelijks leven. Sporters voeren handelingen uit met explosiviteit en snelheid, waardoor herstel meer tijd nodig heeft dan bij iemand die gewone fysiotherapie krijgt. Onze sportgerichte fysiotherapeut heeft de benodigde kennis in huis en uit onderzoek en praktijkervaring blijkt dat een actieve aanpak van een sportblessure het herstel kan bespoedigen. Daarnaast leidt een goed preventieprogramma tot een sterk verminderd optreden van blessures.

 

Sportvragen voor de fysiotherapeut & behandeling

Sporters komen met uiteenlopende vragen bij de fysiotherapeut. Bijvoorbeeld: u wil graag sporten of bewegen, maar weet niet goed hoe en waar te beginnen. U wordt dan begeleid het sporten op niveau op te starten. Ook kan het zijn dat het voor u als gevolg van ziekte lange tijd niet mogelijk is geweest om te sporten. De fysiotherapeut werkt dan samen met u aan het op een gezonde en verantwoorde manier opbouwen van bewegen.

 

Over het algemeen willen sporters steeds beter presteren: sneller rennen, langere afstanden fietsen, meer scoren of sterker worden in verdediging. Dit alles vraagt een combinatie van techniek, kracht, souplesse, snelheid, uithoudings- en reactievermogen. Onze fysiotherapeut Pieter Vromans kan u hierin adviseren en begeleiden, zodat prestaties worden verbeterd en de kans op blessures wordt verminderd. Pieter is o.a. om deze reden ook als fysiotherapeut verbonden aan Voetbalvereniging Helvoirt en heeft mede daardoor veel ervaring en kennis van aan sportgerelateerde klachten, blessures, trainingsprogramma's en vragen.

 

In geval van een blessure zal de fysiotherapeut de toedracht nauwkeurig analyseren en de mogelijkheden voor behandeling met u bespreken. Indien nodig en/of mogelijk maakt hij daarbij gebruik van interne diagnostiek zoals echografie of volgt verwijzing naar een sportarts of specialist. U krijgt advies hoe u zo fit mogelijk kunt blijven en waar mogelijk zal revalidatie worden opgestart. De therapie die gegeven wordt is uiteraard sportgericht en de ontwikkelingen op wetenschappelijk sportmedisch niveau worden gevolgd. Als uw herstel kan worden bevorderd door samenwerking met andere specialisten, zowel binnen als buiten onze praktijk dan zullen wij dat altijd doen. Uiteraard nooit zonder uw toestemming.

 


Naar boven


Ons team

Pieter Vromans
Pieter Vromans Fysiotherapeut - Manueel therapeut io - Dry Needling

Bekijk ons hele team
Contact
Gezondheidscentrum Helvoirt: Fysiotherapie en meer
Broekwal 64
5268 HD Helvoirt0411-650080

info@gchelvoirt.nl
Routebeschrijving

Copyright 2020 - Gezondheidscentrum Helvoirt