Shockwave en echografie in Vught

Aanvullende specialismen

Aanvullende (fysiotherapie) specialismen 
bij onze praktijk in Vught

Bij onze multidisciplinaire praktijk Fysiotherapie Kapellaan/Ouwerkerk in Vught kunt u terecht wanneer aanvullende behandeltechnieken of therapieën nodig of gewenst blijken. Dit zijn bijvoorbeeld echografie voor het stellen van een gerichte diagnose of shockwavetherapie bij aanhoudende pees- en/of spierklachten. Ook bieden we in Vught verschillende fysiotherapiespecialisaties en hebben wij een gespecialiseerde kinderpraktijk. Indien nodig zullen de therapeuten als één behandelteam doelgericht samenwerken aan uw herstel.
 
In onze praktijk in Vught bieden wij de volgende mogelijkheden voor therapie:

 

 • Echografie: met behulp van geluidsgolven worden bewegende beelden gemaakt van weefsels, spieren, pezen of organen om zo de oorzaak van uw klacht(en) gericht te kunnen opsporen.​
 • Shockwave therapie: bij shockwave worden met behulp van een behandelknop sterke trillingen afgegeven op de aangedane plaats van het lichaam. Shockwaves versnellen het genezingsproces door het lichaam te stimuleren tot herstel.​
  U kunt hiervoor in Vught ook bij Pieter zelf terecht.
 • EPTE therapie: EPTE wordt succesvol ingezet bij de behandeling van (chronisch) ontstoken pezen. Met echografie wordt de precieze plaats van de ontsteking bepaald, waarna de therapeut een dunne naald op de gelokaliseerde plek inbrengt en stroom onder een lage intensiteit door de naald wordt geleid.
 • Bekkenfysiotherapie: de bekkenfysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van problemen en klachten in het bekken, de lage rug, de urinewegen, geslachtsorganen, maag en darmen.
 • Haptonomie: Als signalen die het lichaam afgeeft worden genegeerd kan dit leiden tot lichamelijke klachten of een gevoel van onvrede. Met fysiotherapie op haptonomische basis leer je signalen die het lichaam afgeeft herkennen.
 • Hydrotherapie: Hydrotherapie is fysiotherapie in het water, waarbij spieren en gewrichten door de opwaartse druk van het water gemakkelijker bewegen.
 • Acupunctuur: Acupunctuur richt zich op het herstellen van de balans in de energiehuishouding van het lichaam door op bepaalde punten kleine naaldjes in te brengen.
 • Kinderfysiotherapie: de kinderfysiotherapeut geeft deskundige begeleiding bij de ontwikkeling van kinderen op het gebied van bewegen, houding en motoriek.
 • Kinderlogopedie: de kinderlogopedist is specialist op het gebied van communicatie, taal- en/of spraakgebruik en mondgedrag bij kinderen.

 


Naar boven


Ons team

Pieter Vromans
Pieter Vromans Fysiotherapeut - Manueel therapeut io - Dry Needling
Erik Werger
Erik Werger Fysiotherapeut - Manueel therapeut - Dry Needling

Bekijk ons hele team
Contact
Gezondheidscentrum Helvoirt: Fysiotherapie en meer
Broekwal 64
5268 HD Helvoirt0411-650080

info@gchelvoirt.nl
Routebeschrijving

Copyright 2020 - Gezondheidscentrum Helvoirt