Fysiotherapie Helvoirt

Fysiotherapie

Fysiotherapie

De behandelend fysiotherapeut van Gezondheidscentrum Helvoirt Pieter Vromans is allround fysiotherapeut en daarnaast gespecialiseerd in aan sport gerelateerde klachten, manueel therapeut in opleiding en de behandeltechnieken dry needling en medical taping. Als fysiotherapeut is hij verbonden aan Voetbalvereniging Helvoirt.
 

Het herstel van sommige klachten kan worden bevorderd door de inzet van behandeltechnieken als shockwave, bekkentherapie of het maken van een echo. De fysiotherapeut zal met u overleggen wat de mogelijkheden en uw wensen hierin zijn. Deze aanvullende specialistische behandeltechnieken bieden wij in onze praktijk in Vught. Ons team van specialisten zal zo nodig samen werken aan uw hulpvraag om zo uw herstel mogelijk te maken.

 

Specialist in bewegen en houding

De fysiotherapeut is specialist in het behandelen en begeleiden van klachten aan het bewegings- en/of houdingsapparaat. Het kan hierbij gaan om functiestoornissen aan spieren, pezen en/of gewrichten, maar ook om aandoeningen aan organen zoals hart, longen of het zenuwstelsel.

De fysiotherapeut behandelt aandoeningen als nek- rug- en knieklachten, peesontstekingen, klachten die het gevolg zijn van COPD, een hartinfarct, een operatie, diabetes, artrose en zo meer. Klachten kunnen ontstaan door een verkeerde beweging tijdens het sporten, werk of het dagelijks functioneren. Ook kunnen  lichamelijke klachten het gevolg zijn van stress, een ongeluk, ziekte of veroudering. Door deze klachten kan het zijn dat u ergens pijn krijgt, minder kracht kunt zetten en/of bepaalde bewegingen niet of nauwelijks meer kunt maken.

 

Behandeling fysiotherapie

Tijdens uw eerste bezoek aan de fysiotherapeut zal hij goed luisteren naar uw hulpvraag en uw klacht in kaart brengen door onder meer het doen van onderzoek. Zijn bevindingen en de mogelijkheden voor behandeling zullen met u worden besproken. Daarna zal er een behandelplan worden opgesteld met daarin de behandelstappen. De fysiotherapeut streeft er naar de behandeling tijdens dit eerste bezoek te starten. Vanuit het behandelplan zal gewerkt worden aan uw herstel, waarbij het soort behandeling zal afhangen van uw klacht. In onze praktijk beschikken wij over verschillende behandelruimten en een oefenzaal. Er wordt gewerkt met behulp van de meest moderne trainingsmiddelen. Wanneer dit nodig is zal de fysiotherapeut ook bij u aan huis komen voor behandeling.

 


Naar boven


Ons team

Pieter Vromans
Pieter Vromans Fysiotherapeut - Manueel therapeut io - Dry Needling
Erik Werger
Erik Werger Fysiotherapeut - Manueel therapeut - Dry Needling

Bekijk ons hele team
Contact
Gezondheidscentrum Helvoirt: Fysiotherapie en meer
Broekwal 64
5268 HD Helvoirt0411-650080

info@gchelvoirt.nl
Routebeschrijving

Copyright 2020 - Gezondheidscentrum Helvoirt