Ergotherapie Helvoirt

Ergotherapie

Ergotherapie

Ergotherapie richt zich op het dagelijks handelen en kan worden ingezet  als dagelijkse activiteiten, die normaal automatisch worden uitgevoerd, niet meer lukken. Hierbij kunt u denken aan activiteiten als boodschappen doen, eten, telefoneren, opstaan, fietsen, (huishoudelijk) werk, hobby's of autorijden. Als u genoemde activiteiten niet goed meer kunt uitvoeren heeft dat grote invloed op de kwaliteit van uw leven. De ergotherapeut van Gezondheidscentrum Helvoirt  zoekt samen met u en eventueel uw omgeving naar geschikte oplossingen om de gewenste taken zo prettig en goed mogelijk uit te kunnen voeren. De keuze van de oplossing hangt geheel af van uw wensen, mogelijkheden en uw persoonlijke situatie.

 

Een breed werkterrein

Een ergotherapeut is niet alleen specialist ten aanzien van het gebruik van  praktische middelen (hulpmiddelen) waarmee bepaalde taken eenvoudiger kunnen worden uitgevoerd. Ergotherapie omvat veel meer en hierbij kunt u denken aan het aanpassen van uw werkplek, badkamer of keuken en/of het verzorgen van de aanvraag hiervoor. Ook kunt u begeleiding krijgen bij het maken van een passende planning als u ten gevolge van ziekte snel vermoeid raakt. Daarnaast kunnen ook mantelzorgers begeleiding krijgen en geeft de ergotherapeut training in het uitvoeren van transfers voor verzorgenden.
 

Ergotherapie omvat een breed werkterrein en kan worden ingezet bij hulpvragen op het gebied van zelfzorg, valpreventie, mobiliteit, transfers, keukentaken, hobby, werk en revalidatie thuis. 

 

De aanpak van de ergotherapeut

Samen met u kijkt de ergotherapeut naar situaties die u graag verbeterd wil zien en daarom komt ze meestal bij u thuis of op uw werk. De ergotherapeut zoekt naar een goede oplossing om uw taken weer te kunnen doen en gaat daarbij uit van de omgeving waar deze worden uitgevoerd. Als er hulpmiddelen moeten worden aangevraagd zal zij u hierbij helpen.
 

Onze ergotherapeut werkt nauw samen met de fysiotherapeut en overlegt waar nodig met als doel de best passende begeleiding te kunnen geven. Ook overleg en samenwerking met andere betrokkenen is belangrijk en de ergotherapeut zal dit ook doen waar u dat wenst en waar het zorgproces hierdoor gunstig wordt beïnvloed. Wij kunnen dit doen door afstemming over het te voeren beleid met andere zorgprofessionals of deze in te schakelen bij uw behandeling. Betrokken in het zorgproces zijn onder andere een partner, mantelzorger, gemeente, hulpmiddelenleverancier, artsen, ouder(s), verzorgenden van de thuiszorg of paramedici.

 

Onze ergotherapeut staat geregistreerd in het Kwaliteitsregister voor Paramedici en is lid van de beroepsvereniging Ergotherapie Nederland. Ergotherapie wordt door alle ziektekostenverzekeringen vergoed vanuit de basisverzekering. Voor ergotherapie aan huis is een verwijzing nodig.

 


Naar boven


Ons team

Tess Sanders
Tess Sanders Ergotherapeut - Handtherapeut

Bekijk ons hele team
Contact
Gezondheidscentrum Helvoirt: Fysiotherapie en meer
Broekwal 64
5268 HD Helvoirt0411-650080

info@gchelvoirt.nl
Routebeschrijving

Copyright 2020 - Gezondheidscentrum Helvoirt