Revalidatie na corona
  • Home
  • Revalidatieprogramma na Covid-19

Revalidatieprogramma na Covid-19

Met een specialistisch programma met Fysiotherapie en Ergotherapie revalideren na corona

Fysiotherapie en Ergotherapie revalidatie na Covid-19

Al een paar maanden oefent de uitbraak van Covid-19 een grote en ingrijpende invloed uit op onze samenleving. Veel mensen zijn al ziek geworden door dit besmettelijke virus en bij ernstige klachten hiervoor in het ziekenhuis opgenomen, soms zelfs op de intensive care. Anderen maken de ziekte thuis door en gebleken is dat veel patiënten na het doormaken van de ziekte verzwakt zijn. Daarom is het belangrijk na het doormaken van Covid-19 op een goede manier te revalideren. Bij de begeleiding bij dit proces hebben de fysiotherapeut en ons multidisciplinair team een belangrijke rol. 
 

Specialisten

Ons team van behandelende therapeuten wordt gecoördineerd door fysiotherapeut en longfysiotherapeut Dimphy van Oss die de training over het revalidatieprogramma volgde bij het Chronisch Zorgnet. In het revalidatieteam werken fysiotherapeuten, ergotherapeuten en logopedisten samen met eerstelijns- en tweedelijns zorgverleners. Voor deze specialistische revalidatie kunnen cliënten vanaf nu terecht bij Gezondheidscentrum Helvoirt.
 

Bij zowel lichte als ernstige klachten staat ons team voor u klaar, want ook nadat COVID-19 is doorgemaakt met lichte klachten, blijkt het vaak lang te duren voordat de conditie en volledige ademruimte herwonnen is. Onze behandeling en begeleiding is altijd gericht op herstel, vanuit een plan dat is precies is afgestemd op uw individuele situatie. Gebleken is dat na opname op de intensive care  en/of kunstmatige beademing de klachten vaak complex en meervoudig zijn. Dan is het uiteraard belangrijk dat de conditie en de mogelijkheden zorgvuldig en stapsgewijs opgebouwd worden.

 


Naar boven

Naar nieuwsarchief


Contact
Gezondheidscentrum Helvoirt: Fysiotherapie en meer
Broekwal 64
5268 HD Helvoirt0411-650080

info@gchelvoirt.nl
Routebeschrijving

Copyright 2020 - Gezondheidscentrum Helvoirt